Spam score چیست؟
اسپم اسکور ابزاری است که توسط وبسایت MOZ ارائه شده است. این ابزار معیاری بین 0 تا 100 را نشان می دهد که بر اساس رفتارهای خطرناک یک سایت به آن داده شده است. به طور کلی اسپم اسکور هر کار اشتباه در سایت محسوب می شود، یعنی کلا سایت بر ضد سئو باشد. اسپم اسکور در حال حاضر تنها برای زیر دامنه های سایت فعال است و روی دامنه اصلی سایت کار نمی کند. سایت ماز در کنار بررسی نرخ اسپم اسکور، میزان اعتبار دامنه (DA) و اعتبار صفحات (PA) سایت را هم بررسی می کند.
هر چه یک سایت رفتارهای خطرناکتری از دید گوگل داشته باشد مثل دریافت بک لینک های زیاد، نرخ اسپم اسکور بالاتری دارد که اصلا خوب نیست.
امتیاز اسپم اسکور 0 تا 30 برای سایت خوب است و مشکلی ایجاد نمی کند. از 30 تا 60 یک امتیاز هشدار دهنده است که باید بیشتر مراقب سایتتان باشید، اما امتیاز 60 به بالا نشان دهنده وجود مشکل جدی در سایت است که هر چه زودتر باید برای آن کاری بکنید.
روش های بررسی اسپم اسکور سایت
وب سایت ماز برای بررسی اسپم اسکور، رفتار سایت را با دیگر سایت های موجود در سطح وب مقایسه می کند، میزان استفاده سایت از راهکارهای اشتباه از نظر گوگل را بررسی می کند و در نهایت عددی را نشان می دهد که بین 0 تا 100 است. این عدد نشان می دهد چند درصد ممکن است سایت شما توسط گوگل جریمه شود. برای مثال در اسپم اسکور 10، احتمال دارد سایت شما 10 درصد توسط گوگل به خاطر رفتارهای خطرناک جریمه شود.
اما چطور Spam score سایت را بررسی کنیم؟ برای مشاهده اسپم اسکور سه روش به شما معرفی می کنیم:
1. سایت websiteseochecker.com
وارد آدرس زیر در سایت وبسایت سئو چکر شوید و با وارد کردن آدرس سایت مورد نظر، اسپم اسکور آن را مشاهده کنید. برای استفاده از این سایت نیاز به ثبت نام ندارید.
https://websiteseochecker.com/bulk-check-page-authority/
2. سایت moz
باید وارد آدرس پایین در سایت ماز شوید و در کادر مشخص شده، آدرس سایت مورد نظر را وارد کنید. در حال حاضر برای استفاده از این قابلیت ماز ابتدا باید در این سایت ثبت نام کنید و فیلتر شکن روشن باشد.
https://analytics.moz.com/pro/keyword-explorer
3. افزونه MozBar
با نصب افزونه ماز بار هم می توانید نرخ اسپم اسکور سایت را مشاهده کنید. از آدرس زیر این افزونه را نصب کنید و آن را در مرورگر سایت خود قرار دهید.
https://chrome.google.com/webstore/detail/mozbar/eakacpaijcpapndcfffdgphdiccmpknp
فاکتورهای مورد بررسی در اسپم اسکور
وب سایت MOZ فاکتورهایی که از نظر گوگل خطرناک است و احتمال دارد سایت به خاطر آن ها جریمه شود را در بررسی نرخ اسپم اسکور در نظر می گیرد. در ادامه این فاکتورهای را معرفی می کنیم.
- کم بودن تعداد صفحات سایت
معمولا سایت های اسپم محتوای کمی دارند، به همین دلیل از نظر MOZ تعداد محتوای کم یکی از فاکتورها برای افزایش نرخ اسپم اسکور است. اگر سایت شما محتوای کمی دارد، شروع به تولید محتوا کنید تا اسپم شناخته نشوید. می توانید برای تولید محتوا از مطلب چگونه تولید محتوا کنیم کمک بگیرید.
- لینک سازی خارجی اشتباه
لینک سازی خارجی یکی از فاکتورهای بسیار مهم در سئو سایت است. اگر این لینک ها بی کیفیت و خیلی زیاد باشند، یا به سایت هایی لینک داده باشید که اعتبار ندارند نرخ اسپم اسکور سایت شما بالا می رود.
- لینک های ورودی بی کیفیت
اگر از سایت های بی کیفیت و دامنه های بی اعتبار، به سایت شما لینک داده شود، احتمال افزایش نرخ اسپم اسکور سایت وجود دارد.
- استفاده از محتوای کپی
معمولا سایت های اسپم از محتواهای کپی استفاده می کنند، چون هدف آن ها نوشتن محتوای با کیفیت برای کاربر نیست. اگر در سایت شما محتوای کپی وجود داشته باشد، میزان اسپم اسکور بالایی خواهید داشت.
- URL های نامناسب
از نظر وبسایت moz، آدرس های خیلی کوتاه یا بلند نشانه سایت های اسپم هستند. بهتر است ساختار URL های سایت خود را بهینه کنید، تا اسپم شناخته نشوید.
- فعال نبودن گواهی SSL
گواهی امنیتی SSL، آدرس سایت شما را از http به https تغییر می دهد. این گواهی از اطلاعات کاربران سایت محافظت می کند. فعال نبودن ssl یکی از سیگنال های اسپم بودن سایت از نظر گوگل است. اگر این پروتکل را در سایت خود فعال نکرده اید. حتما مطلب چگونه ssl را فعال کنیم را بخوانید و دست بکار شوید.
- پسوند نامتعارف دامنه
برخی از پسوندهای دامنه از نظر گوگل برای سایت های اسپم شناخته می شوند. اگر از پسوند های دامنه غیر متعارف و عجیب استفاده کرده باشید، نرخ اسپم اسکور بالاتری خواهید داشت. برای مثال پسوند دامنه های .tk .cf .pl .cc از پسوندهای غیر معمولی هستند که گوگل آن ها را اسپم شناسایی می کند.
- نام دامنه نادرست
اغلب سایت های اسپم از دامنه های طولانی استفاده می کنند. در نتیجه دامنه بزرگ یکی از سیگنال های اسپم بودن سایت است. وجود حروف صدادار یا بی صدا پشت سرهم در دامنه مثل SEEEERRRET.COM از نشانه های اسپم بودن سایت است. یکی دیگر از شاخصه های سایت های اسپم استفاده از اعداد در نام دامنه است. پس سعی کنید از عدد در دامنه وب سایت خود استفاده نکنید. وب سایت moz معتقد است وجود خط تیره (-) هم نشانی بر اسپم بودن سایت است.
- استفاده از کلمات کلیدی در متا تگ
قبلا در صفحات سایت یک متا تگ وجود داشت که وبمستران کلمات کلیدی را در آن قرار می دادند تا آن صفحه سئو شود. اما امروزه این روش منسوخ شده است و اگر سایتی از آن استفاده کند، از نظر گوگل اسپم تلقی می شود.
- بازدید پایین سایت
از نظر وب سایت ماز، سایت های معتبر بازدید بالایی دارند و برعکس سایت های اسپم بازدید خوبی ندارند.
- بالا بودن نسبت لینک های ورودی به اندازه محتوا
سایت اسپم با اینکه محتوای کمی دارند، اما لینک های زیادی از سطح وب دریافت می کنند، که همین نشانه اسپم بودن آن ها است.
- استفاده از عناوین کوتاه یا بلند در صفحه
منظور از عنوان همان h1 صفحه است. اگر در صفحات سایت از عناوین خیلی کوتاه یا خیلی بلند استفاده کنید، به عنوان اسپم در نظر گرفته می شوید.
- اندازه متا دیسکریپشن
متا دیسکریپشن، متنی است که در پایین عنوان در صفحه نتایج جستجو نمایش داده می شود. اگر توضیحات متا خیلی کوتاه یا خیلی بلند باشد، موجب اسپم شناخته شدن سایت می شود.
- تماس با ما تقلبی
سایت های اسپم یا صفحه تماس با ما ندارند یا شماره تلفن های تقلبی در سایت خود قرار می دهند. در کل این گونه سایت های هیچ راه ارتباطی برای کاربر در نظر نمیگیرند.
- لینک ندادن به لینکدین
تقریبا هیچ سایت اسپمی به شبکه اجتماعی لینکیدین، لینک نمی دهد. چون این شبکه مخصوص روابط کاری است که در این گونه سایت ها معنایی ندارد. بنابراین برای اینکه از سوی گوگل اسپم تلقی نشوید باید در سایت خود لینکی به این شبکه، قرار دهید.
- وجود نداشتن ایمیل در سایت
در سایت های اسپم، آدرس ایمیل مدیر سایت وجود ندارد، زیرا نمی خواهند کاربر هیچ ارتباطی با آن ها داشته باشد.
- عدم استفاده از فاو آیکون
فاو آیکون نماد کوچکی است که در بالای مرورگر در کنار اسم سایت نمایش داده می شود. بر اساس نظر MOZ وب سایت های اسپم از FAVICON استفاده نمی کنند.
- استفاده از کلمات نامتعارف
سایت های بی کیفیت و بی اعتبار، از کلمات نامتعارفی مثل: شرط بندی، بازی و … در محتواهای سایت خود استفاده می کنند و برای لینک دادن به سایت های دیگر هم از این کلمات استفاده می کنند.
- استفاده از فونت های نامتعارف
بعضی از فونت های هستند که برای کاربران و گول شناخته شده نیستند. استفاده از این فونت های ممکن است شما را از نظر گوگل اسپم تلقی کند. در محتوای بهترین فونت های فارسی نمونه ای از فونت های معروف را گفته ایم.
- عدم استفاده از ابزار گوگل آنالیتیکس
استفاده نکردن از ابزار گوگل آنالیتیکس یکی از سیگنال هایی است که نشان می دهد شما اسپم هستید یا قصد اسپم کردن دارید. اگر هنوز سایت خود را به آنالیتیکس وصل نکرده اید، محتوای آموزش نصب گوگل آنالیتیکس را ببینید.
- عدم استفاده از تبلیغات کلیکی
سایت های اسپم معمولا کاربر را تنها با یک کلیک به تبلیغ مدنظرشان میرسانند. در حالیکه سایت های غیر اسپم از تبلیغات دو مرحله ای یعنی دوبار کلیک استفاده می کنند. بنابراین استفاده از تبلیغات یک مرحله ای نرخ اسپم اسکور سایت را افزایش می دهد.
راهکارهای کاهش اسپم اسکور
بالاتر سیگنال هایی که باعث افزایش نرخ اسپم اسکور سایت می شود را گفتیم. برای کاهش اسپم اسکور سایت سعی کنید این فاکتورها را در سایت خود نداشته باشید، اما بهتر است برای کاهش واقعی نرخ اسپم اسکور سایت، راهکار های زیر را بکار ببرید:
-
لینک سازی خارجی را بهبود دهید
برای کاهش اسپم اسکور سایت ابتدا به سراغ لینک های خارجی بروید، آن هایی که بی کیفیت هستند را شناسایی کنید و Disavow کنید. با دیساوو کردن به گوگل می گویید، اثر این لینک ها رو سایتتان اعمال نکند. در مطلب حذف بک لینک های اسپم با ابزار Disavow نحوه شناسایی این لینک ها و دیساوو کردن آن ها را گفته ایم.
سپس به سراغ ساخت لینک با کیفیت برای سایت خود بروید. تا گوگل را به خود مطمئن کنید. در مطلب چگونه بک لینک بگیریم با روش های صحیح بک لینک گرفتن آشنا می شوید.
-
زامبی پیج ها را حذف کنید
منظور از زامبی پیج صفحاتی هستند که هدف خاصی ندارند و باعث به وجود آمدن مشکلاتی در سئو سایت می شوند، مثل صفحات کپی، صفحاتی با محتوای کم یا فاقد محتوا و …. این صفحات را یا حذف کنید و به آدرس جدید ریدایرکت کنید، یا آن ها را آپدیت کنید.
-
شروع به تولید محتوا کنید
شروع به تولید محتوا در سایت خود کنید. اگر محتوای کمی در سایت خود دارید که بازدید بالایی ندارند، سعی کنید روی کلمات کلیدی لانگ تیل تمرکز کنید و برای آن محتوا تولید کنید، تا بتوانید در مدت زمان کمی بازدید بگیرید. کلمات لانگ تیل، کلمات کلیدی طولانی هستند که راحت تر می توانید در آن ها رتبه بگیرید. در مطلب کلمات کلیدی لانگ تیل بیشتر در مورد آن ها صحبت کرده ایم.
-
به سایت های معتبر لینک دهید
در محتواهای خودتان به سایت های معتبر خارجی هم گاهی اوقات لینک بدهید. با این کار به گوگل می فهمانید از این سایت ها در محتوا خود استفاده کرده اید و از روش های اسپم برای تولید محتوا استفاده نکرده اید.
-
از سئو منفی رقبا غافل نشوید
سئو منفی، فرآیندی است که رقبا برای ضربه زدن به سایت ما استفاده می کنند. آن ها با راهکارهایی مثل خرید بک لینک بی اعتبار برای سایت در حجم زیاد، سعی می کنند گوگل را نسبت به سایت شما بدبین کنند. اگر چه این کار منصفانه نیست، اما ممکن است اتفاق بیفتد.
❔︎ سوالات متداول
اسپم اسکور چیست؟
اسپم اسکور معیاری از 0 تا 100 است که نشان میدهد تا چه میزان سایت از روش های اشتباه در سایت خود استفاده کرده است و به چه اندازه این سایت قابل اعتماد است. هر چه این عدد پایین تر باشد، سایت مورد نظر قابل اعتماد تر است.
راهکارهای کاهش نرخ اسپم اسکور چیست؟
- بهبود لینک سازی
- تولید محتوا
- حذف زامبی پیج ها
- لینک دهی به سایت های معتبر
- توجه به سئو منفی رقبا
کلام آخر
به پایان یکی دیگر از مطالب وب پویا رسیدیم. در اینجا شما را با اسپم اسکور و سیگنال های افزایش نرخ اسپم اسکور آشنا کردیم و در نهایت راهکارهای واقعی برای کاهش اسپم اسکور سایت را گفتیم. اگر سایت شما اسپم اسکور بالایی دارد دست بجنبانید و با عملی کردن راهکارهای گفته شده، نظر گوگل را نسبت به خود عوض کنید.