سئو منفی چیست؟
بسیاری از افراد سئو منفی و سئو کلاه سیاه را یکی می دانند؛ اما این دو با یکدیگر تفاوت هایی دارند. در واقع انجام یک سری تکنیک های سئو کلاه سیاه برای سایت رقیب را سئو منفی می گویند. مثلا اگر شما اقدام به لینک سازی در وب سایت های بی ارزش با اسپم اسکور بالا برای سایت خودتان کنید، قطعا از سمت گوگل جریمه شده و یا رتبه سایتتان افت می کند.
حال اگر این کار را برای وب سایت رقیب انجام دهید، سایت او به عنوان یک سایت خطاکار شناخته شده و جریمه خواهد شد. یعنی سایت رقیب بدون اینکه بخواهد، رتبه سایتش توسط شما افت خواهد کرد. به انجام این مدل از اقدامات توسط یک سایت دیگر برای شما، Negative Seo گفته می شود.
با سئو منفی، رقیبتان از دور خارج نخواهد شد!
بسیاری از مردم که به تازگی وب سایتشان را راه اندازی کرده اند، اطلاعات دست و پا شکسته ای در مورد سئو منفی دارند. آنها تصور می کنند با پیاده سازی تکنیک های سئو منفی روی سایت رقیبانشان، می توانند آنها را از میدان رقابت بیرون کنند.
اما در حقیقت اینطور نیست! وقتی شما اقدام به Negative Seo برای سایت رقیب می کنید، آنها به این موضوع پی برده و برای مقابله با آن تلاش می کنند.
با این اتفاق گوگل اینطور برداشت می کند که، وب سایت شماره 1 یک وب سایت معتبر است؛ چرا که سایر وب سایت ها دائما در حال تلاش برای از بین بردن آن هستند.
در واقع شما با انجام این تکنیک ها سعی می کنید که رقیب را حذف کنید، اما گوگل با این کار مقابله کرده و قدرت بیشتری به او می دهد. بنابراین می توان گفت متاسفانه تمام تلاش های شما به نفع سایت رقیب تمام خواهد شد!
8 تکنیک برتر سئو منفی
تا اینجا سعی کردیم که شما را از انجام تکنیک Negative Seo یا سئو منفی منصرف کنیم. اما اگر هنوز بر تصمیم خود مصمم هستید، در ادامه محتوا تکنیک های سئو منفی را برای شما آماده کرده ایم. شناخت این تکنیک ها می تواند به شما کمک کند از بروز آنها روی سایت خودتان جلوگیری کنید.
1. دزدی محتوا یا Content Scraping
یکی از تکنیک های سئو منفی، دزدی محتوا است. اما دزدی محتوا به چه معناست؟ دزدی محتوا به این معنا است که سایت رقیب طوری وانمود می کند که انگار شما محتوای او را دزدیده و در سایت خود منتشر کرده اید.
فرض کنید شما در روز و ساعات مشخصی از هفته در سایت خود محتوا منتشر می کنید و سایت رقیب با زیر نظر داشتن سایت شما به این موضوع پی برده باشد.
از طرفی سرعت ایندکس محتواها در سایت رقیب نیز بیشتر از سایت شما باشد. حال زمانی که محتوایی را در سایت منتشر می کنید، سایت رقیب با داشتن اطلاعات گفته شده به سایت شما مراجعه کرده و محتوا را بدون هیچ تغییری در سایت خودش منتشر می کند.
از آنجایی که سرعت ایندکس سایت او از سایت شما بیشتر است، محتوا به نام او ثبت شده و زمانی که گوگل محتوا را در سایت خودتان ایندکس کند، رتبه ای به شما اختصاص نمی دهد. حتی ممکن است شما را به جرم محتوای کپی بدون ذکر منبع نیز جریمه کند.
اما چطور می توانم از بروز این اتفاق در سایت خودم جلوگیری کنم؟
1. شما باید سرعت ایندکس محتوا را افزایش دهید
برای این کار باید برنامه مشخصی داشته باشید؛ به عنوان مثال در روز های مشخصی از هفته و در ساعات مشخصی محتوا را منتشر کنید. گوگل آنقدر زمان ندارد که هر لحظه سایت شما را چک کند؛ به همین دلیل بهتر است خودتان به گوگل برنامه بدهید تا در روز های مشخصی سایت شما را ایندکس کرده و محتوا را شناسایی کند.
2. افزایش سرعت ایندکس محتوا با انتشار در شبکه های اجتماعی
پس از انتشار محتوا بلافاصله آن را در شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام، توییتر و لینکدین منتشر کنید. به این ترتیب گوگل محتوا را به نام شما ثبت خواهد کرد. اگر تا حالا در لینکدین حسابی باز نکرده اید، مطلب " لینکدین چیست؟ " را مطالعه کنید.
2. هک کردن وب سایت
فرقی نمی کند که سایت رقیب وب سایت شما را هک کند یا یک هکر چینی زبان یا روسی؛ در هر صورت هک شدن وب سایت می تواند سئو سایت را به خطر بیندازد. اگر فرد دیگری بتواند به سایت شما دسترسی داشته باشد، می تواند به روش ها زیر برای شما خطر ایجاد کند:
1. حذف صفحات سایت
با این کار تعداد زیادی صفحات 404 به یکباره در سایت شما ایجاد می شود. گوگل نیز به شدت با این موضوع مخالف است و اعتبارش به سایت شما کم می شود.
2. ریدایرکت صفحات شما به سایت خودش
از دیگر اقداماتی که هکرها می توانند روی سایت شما انجام دهند، ریدایرکت صفحات مهم و اصلی سایت به سایت خودشان است. فرض کنید صفحه " فروشگاه ساز " وب پویا را به یکی از صفحات سایت خود ریدایرکت کنند. به این ترتیب رتبه سئو این صفحه به سایت آنها منتقل شده و کاربران نیز به سایت آنها هدایت می شوند.
3. ساخت بک لینک برای سایت خود
همچنین آنها می توانند از صفحات با ارزش سایت شما برای خود بک لینک بگیرند. حال اگر صفحات سایت آنها بی ارزش و اسپم اسکور بالایی نیز داشته باشند، این کار تاثیر بیشتری در افت رتبه سایت شما خواهد گذاشت.
4. خرابکاری در سایت
علاوه بر این ها، هکر ها می توانند تغییراتی را در سایت اعمال کنند؛ مثلا صفحه ای را نو ایندکس کنند، محتوای بی ارزش ایجاد کنند، عنوان ها را تغییر دهند و …
چطور از هک شدن سایتمان جلوگیری کنیم؟
- نصب افزونه های امنیتی در سایت های وردپرسی
- خرید هاست از شرکت های معتبر
- نصب افزونه های معتبر و خرید آنها از وب سایت ها معتبر
- رمز و نام کاربری معتبر و سخت برای سایت
3. حمله به هاست سایت
زمانی که کاربر به سایت شما مراجعه کند و سرعت سایت شما بسیار کند باشد، به سرعت سایت را ترک می کند. این کار باعث افزایش نرخ بانس ریت می شود. اگر اطلاعاتی در مورد بانس ریت ندارید، مطلب " بانس ریت چیست؟ " را مطالعه کنید.
علاوه بر این باز نشدن صفحات سایت نیز می تواند این عامل را افزایش دهد. اما چطور رقبا می توانند سبب بروز این اتفاقات در سایت ما شوند؟
یکی از تکنیک هایی که می تواند سبب کندی سرعت و از دسترس خارج شدن صفحات سایت شود، حملات DDOS یا حمله داس است. در این روش رقبا تعداد زیادی ربات را به سایت شما هدایت می کنند؛ به این ترتیب تعداد درخواست های سایت شما به یکباره افزایش پیدا می کند و در نتیجه هاست با کمبود پهنای باند مواجه خواهد شد. همین اتفاق سبب می شود تا سایت شما به اصطلاح دان یا DOWN شود؛ یعنی از دسترس کاربر خارج شود.
اما چطور با حملات DDOS مقابله کنیم؟
- خرید سرور اختصاصی
- خرید هاست از شرکت هایی که در برابر حملات داس ایمن هستند
- خرید CDN برای هاست
4. دزدی پهنای باند
یکی از نکاتی که باید پیش از خرید هاست به آن دقت کنید، میزان پهنای باند هاست است. اگر پهنای باند هاست شما کم باشد، با افزایش میزان بازدید سایت، سرعت آن به شدت کند خواهد شد.
در این زمینه مطالعه مطلب " شرکت های برتر هاستینگ " کمک زیادی به شما خواهد کرد.
یکی از اقداماتی که رقبا در زمینه سئو منفی برای سایت شما می توانند انجام دهند، دزدیدن پهنای باند سایت شما است.
فرض کنید ویدیویی را در سایت خود منتشر کرده اید؛ سایت رقیب آدرس ویدیو شما را در سایت خود کپی می کند. به این ترتیب هر بار که آن صفحه باز می شود، ویدیو از هاست شما دانلود می شود و در نتیجه فشار اصلی روی هاست شما قرار دارد. همین کار می تواند پهنای باند سایت را کاهش دهد؛ به این کار هات لینک می گویند.
اما چطور با هات لینک مقابله کنیم؟
- اگر وب سایت شما وردپرسی است، می توانید از افزونه All in one security and firewall استفاده کنید.
- اگر سایتتان نیز وردپرسی نیست، باید از کدهای هات لینک در فایل .htaccess خود استفاده کنید.
بهتر است برای این کار از پشتیبانی هاست خود بخواهید که قابلیت هات لینک را غیر فعال کند. یعنی گزینه Hotlink protection یا Hotlink prevention را در آن فعال کنند.
5. ساخت اکانت فیک در شبکه های اجتماعی
یکی دیگر از تکنیک های سئو منفی، ساخت اکانت های فیک و تقلبی در شبکه های اجتماعی مختلف است. بسیاری از رقبا با ساخت اکانت های فیک به نام شما و انجام فعالیت های اسپم مثل تبلیغات، انتشار محتوای نامناسب و … برند شما را زیر سوال می برند.
حتی عده ای از آنها معتبر نبودن این اکانت ها را به گوگل اطلاع داده و در نتیجه گوگل اعتبار سایت شما را کاهش می دهد.
چطور از ساخت اکانت های فیک جلوگیری کنیم؟
برای جلوگیری از این کار باید در تمامی شبکه های اجتماعی معتبر، یک حساب ایجاد کنید. سپس در اکانت های خود آدرس سایت و در سایتتان نیز آدرس اکانت ها را قرار دهید. علاوه بر این با دیدن اکانت های فیک به نام شما، از طریق گزینه REPORT در شبکه های اجتماعی، آن را گزارش بدهید.
6. ثبت نظرات منفی در سطح وب
یکی از دلایلی که به افزایش سئو سایت شما کمک می کند، برند سازی است. برندسازی سبب می شود اعتبار سایت شما در گوگل افزایش یافته و در حوزه خود به عنوان بهترین نشان داده شوید. یکی از اقداماتی که می تواند برند شما را زیر سوال ببرد، ثبت نظرات منفی در مورد شما است.
بسیاری از رقبا در تالار گفتمان های معروف اقدام به کامنت گذاری های منفی علیه شما می کنند. علاوه بر این در قسمت نظرات گوگل مپ، به دروغ از شما و خدماتتان صحبت منفی می کنند.
این کار علاوه بر اینکه کاربران دیگر را به شما بی اعتماد می کند، گوگل را نیز به شما بی اعتماد خواهد کرد.
چطور با تکنیک ثبت نظرات منفی مقابله کنیم؟
یکی از این کار ها معرفی اکانت های فیک به اسپمر گوگل است. البته گوگل تفاوت اکانت فیک و اکانت معتبر را می داند و نمی توانید هر نظر منفی را به اسپمر معرفی کنید. علاوه بر این بهتر است به این نظرات پاسخ درست و منطقی بدهید؛ اگر پاسخگوی آنها باشید، می توانید نظر کاربر و گوگل را به خود جذب کنید.
7. لینک سازی کلاه سیاه
رایج ترین تکنیک سئو منفی، لینک سازی کلاه سیاه برای سایت رقیب است. این کار به شدت در سئو سایت شما تاثیر منفی می گذارد. به طور کلی خرید بک لینک های با کیفیت از سایت های معتبر می تواند به افزایش اعتبار و بهبود سئو سایت کمک کند. اما اگر این کار از سایت هایی با اسپم اسکور بسیار بالا انجام شود، نه تنها تاثیر مثبتی ندارد؛ بلکه رتبه سایت را به یکباره کاهش خواهد داد.
اگر تاکنون برای لینک سازی سایت خود اقدامی نکرده اید، مطلب " بهترین روش های لینک بیلدینگ " را مطالعه کنید.
اما چه نوع لینک سازی را لینک سازی کلاه سیاه می دانند؟
- گرفتن بک لینک با انکر تکست نا مرتبط
انکر تکست متنی است که با آن به سایت شما لینک داده می شود. در واقع انکر تکست به گوگل کمک می کند تا کلمه کلیدی اصلی هر صفحه را بهتر شناسایی کند. به عنوان مثال انکر تکست اصلی صفحه سئو در وب پویا، سئو و بهینه سازی سایت است؛ حال اگر با تولید محتوا یا فروش دامنه به این صفحه لینک داده شود، گوگل به شما شک می کند. در نتیجه اعتبار سایتتان کاهش پیدا می کند.
- بک لینک با تعداد زیاد در بازه زمانی کم
زمانی که تعداد زیادی بک لینک در یک مدت کوتاه برای سایت شما ایجاد شود، گوگل اینطور برداشت می کند که یا خودتان در حال لینک سازی هستید یا اینکه بک لینک خریده اید. گوگل نیز با این کار به شدت مخالف است! چرا که یک وب سایت با کیفیت باید توسط کاربر به دیگران معرفی شده و این کار ممکن است در بازه زمانی های مختلف و به تعداد کم باشد.
- بک لینک سازی اسپم
یکی دیگر از تکنیک های سئو منفی در زمینه لینک سازی، لینک سازی در وب سایت های بی ارزش است. مثلا وب سایت هایی با محتوای نامناسب، وب سایت هایی با اسپم اسکور بالا، وب سایت هایی که به سایت های زیادی لینک می دهند و …
لینک سازی در این وب سایت ها گوگل را به شما بی اعتماد کرده و رتبه سایتتان را کاهش خواهد داد.
چطور متوجه لینک سازی منفی سایت را شویم؟
برای شناسایی لینک سازی های منفی شما می توانید از دو روش استفاده کنید:
1. استفاده از سرچ کنسول
این روش نسبت به روش بعدی کمتر پیشنهاد می شود؛ چرا که زمان زیادی طول می کشد تا لینک سازی ها در سرچ کنسول مشخص شود. در نتیجه تاثیر منفی را در سایت گذاشته است. اما در کل می توانید در قسمت مشخص شده در تصویر زیر لینک سازی های سایت را مشاهده کنید.
2. استفاده از ابزارهای سئو
دومین راه که بهترین راه نیز هست، استفاده از ابزارهایی مثل moz، ahref و … است.
چطور لینک سازی های اسپم را از بین ببریم؟
برای این کار می توانید از روش disavow استفاده کنید. البته این روش خیلی پیشنهاد نمی شود؛ چرا که نیاز به تخصص خاصی دارد و هر گونه اشتباه می تواند به ضرر شما تمام شود. برای این کار ابتدا باید سایتتان را در سرچ کنسول ثبت کنید. اگر تاکنون این کار را نکرده اید، مطلب " ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل " را مطالعه کنید.
سپس به آدرس " https://www.google.com/webmasters/tools/disavow-links-main " مراجعه کنید؛ بخش disavow را انتخاب کرده و فایل متنی با فرمت txt را در آن آپلود کنید. این فایل حاوی آدرس وب سایت یا صفحاتی است که به شما لینک منفی داده اند.
در مطلب " حذف بک لینک های اسپم با ابزار Disavow " به صورت کامل این روش را به شما یاد داده ایم.
نکته : اگر می خواهید تمامی لینک های داده شده به شما از یک وب سایت حذف شود، باید پیش از آدرس آن از کلمه domain: استفاده کنید.
آیا داشتن دو تا بک لینک منفی به سایت آسیب می زند؟
به طور کلی پیشگیری بهتر از درمان است؛ اگر شما از همان ابتدا اصولی فعالیت کنید و خودتان بک لینک های با کیفیتی بسازید، ساخت یکی دوتا بک لینک منفی نمی تواند تاثیری در سئو سایت شما داشته باشد. از طرفی تکنیک disavow برای وب سایت هایی کاربرد دارد که تعداد زیادی بک لینک منفی دارند. به همین دلیل اگر تعداد بک لینک های منفی سایت شما کم است، نگران نباشید.
می توانید با انجام تکنیک های دیگر آن را جبران کنید. اگر وب سایت شما فروشگاهی است، حتما مطلب " سئو فروشگاه اینترنتی " را مطالعه کنید؛ با این کار از همان ابتدا قوی پیش رفته اید.
8. حذف بک لینک های مفید
یکی دیگر از تکنیک های سئو منفی یا Negative Seo، حذف بک لینک های معتبر یک سایت است. بسیاری از رقبا با مراجعه به وب سایت هایی مثل moz، لینک های شما را بررسی می کنند. سپس با پرداخت هزینه و یا با روش های دیگر، اقدام به پاک کردن لینک های مفید شما می کنند. حذف یکباره لینک سازی های خارجی می تواند در کاهش سئو سایت شما تاثیربگذارد.
چطور با این تکنیک مقابله کنیم؟
برای مقابله با این روش بهتر است لینک سازی به تعداد زیاد و در وب سایت های ارزشمند داشته باشید. به این ترتیب با حذف تعدادی از لینک ها اتفاق خاصی برای سایتتان نخواهد افتاد.
چطور بفهمیم که سایت ما دچار سئو منفی شده است؟
در صورتی که موارد زیر را مشاهده کردید، شما دچار سئو منفی شده اید:
- بک لینک های زیاد از وبلاگ های نا مرتبط و غیر رسمی
- بک لینک های زیاد از سایت های غیر اخلاقی، شرط بندی و ...
- بک لینک از وب سایت های با پسوند .ru، .cz،.cn، .pl، .ro، .bg، .bz، .com.ar، .com.br و info. که در صورت زیاد بودن، غیر طبیعی خواهند بود.
اگر دچار سئو منفی شدیم چه کار کنیم؟
همانطور که متوجه شدید سئو منفی تاثیر زیادی بر بازدید و رتبه سایت می گذارد. اما در صورتی که دچار سئو منفی شدید، نگران نباشید و تکنیک های زیر را بر روی سایت خود پیاده سازی کنید تا این مشکل برطرف شود.
- پیدا کردن لینک های نامرتبط و بی کیفیت و حذف آنها
- بروزرسانی محتواهای سایت بر اساس اصول سئو
- توجه به سئو تکنیکال سایت و افزایش سرعت سایت
- تولید محتوای با کیفیت و ارزشمند برای کاربران
نگاه گوگل به سئو منفی چیست؟
به طور کلی گوگل پتانسیل و خطر سئو منفی را بسیار کم می داند؛ در سال 2012 یکی از مدیران تیم اسپم گوگل اعلام کرد که به کمک ابزار Disavow Links، سئو منفی دیگر یک تهدید برای سایت شما به حساب نمی آید بلکه می توان به عنوان یک مزاحمت برای سایت به آن نگاه کرد. لازم به ذکر است که گوگل توانایی شناسایی و برخورد با افرادی که سئو منفی انجام می دهند را دارد. اما در هر صورت، به عنوان یک وبمستر باید همواره هشیار باشید و در صورت مشاهده هر گونه لینک اسپم، آن را به گوگل اعلام کنید.
در پایان
در این مطلب سعی کردیم به شما بگوییم که سئو منفی چیست؟ چه تفاوتی با سئو کلاه سیاه دارد؟ همچنین در ادامه تکنیک های Negative Seo را نیز به صورت کامل برایتان مطرح کردیم. علاوه بر این با ارائه راهکارهای مقابله با این تکنیک ها به شما کمک کردیم تا سایتتان را از آسیب سئو منفی حفظ کنید. اگر در زمینه سئو سایت و سئو منفی سوالی داشتید، می توانید با ما تماس گرفته و از خدمات مشاوره رایگان ما استفاده کنید.