پرفورمنس مارکتینگ چیست؟ (بازاریابی عملگرا)

سه شنبه, 08 آبان 1403 18:11
امتیاز شما به این مطلب
(6 رای‌ها)

پرفورمنس مارکتینگ

 

پرفورمنس مارکتینگ یا بازاریابی عملگرا یک مدل استراتژی بازاریابی است و برای کسب و کارهایی که به دنبال جذب مخاطب هستند مفید می باشد. در این مطلب به طور کامل Performance Marketing را توضیح داده ایم.

تا پیش از این که تبلیغات اینترنتی رونق بگیرد، جذب مخاطب و تبلیغات بسیار سخت بود. هر کسب و کاری باید از طریق روش های سنتی کسب و کار خود را تبلیغ می کرد تا شاید مخاطبان خود را پیدا کند. اما تبلیغات اینترنتی کار را آسان کرده و تبلیغات به صورت موثرتری انجام می شود. کسب و کارها می توانند با توجه به اهداف و میزان گستردگی کسب و کار خود از پرفورمنس مارکتینگ برای تبلیغات استفاده کنند. 

پرفورمنس مارکتینگ باعث می شود تا کسب و کارها اطلاعات جمع آوری کنند و با بررسی آنها محصولات و خدمات خود را به مشتریان هدف معرفی کنند. یکی دیگر از مزایای پرفورمنس مارکتینگ این است که پس از رسیدن به هدف خود از تبلیغات اینترنتی، می توانید هزینه آن را پرداخت نمایید. به این ترتیب بیشترین سود از تبلیغات اینترنتی را بدست می آورید. در ادامه این مطلب بیشتر راجع به بازاریابی عملگرا صحبت می کنیم.

 

 پرفورمنس مارکتینگ یا بازاریابی عملکردی چیست؟

اگر تبلیغات تلویزیونی را دیده باشید، از هر نوع محصول و کسب و کاری تبلیغات وجود دارد. ممکن است شما به این محصول نیازی نداشته باشید و مخاطب هدف آن کسب و کار نباشید. اما شرکت تبلیغ کننده مجبور به پرداخت هزینه برای دیده شدن محصول خود است. با این وجود ممکن است به همان میزان پرداخت هزینه، نتیجه دریافت نکنند. 

اما بازاریابی عملگرا به تبلیغات اینترنتی و هدفمند اشاره می کند. این گونه تبلیغات در سایت های اینترنتی و فضای مجازی انجام می شود. در این روش تبلیغات، هزینه ای که پرداخت می کنید با نتایج دریافتی از تبلیغات رابطه مستقیم دارد. در واقع شما هنگامی هزینه پرداخت می کنید که مشتری عمل دلخواهتان مانند کلیک کردن، ثبت نام و … را انجام دهد.

درواقع این مدل تبلیغات باعث می شود تا هزینه اضافه پرداخت نکنید و تنها زمانی که یک مشتری از محصول یا خدمات شما دیدن کرد، هزینه آن را بپردازید. به این ترتیب هم مشتری هدف خود را خواهید داشت و هم به همان اندازه هزینه پرداخت کرده اید.

بازاریابی عملکردی 

 

کانال های بازاریابی عملکردی کدامند؟

کانال های گوناگونی برای بازاریابی عملکردی وجود دارد که از انواع آن می توان به بازاریابی وابسته، تبلیغات PPC، تبلیغات رسانه های اجتماعی و موتورهای جستجو اشاره کرد. پس از بوجود آمدن تبلیغات کلیکی و گوگل ادوردز، اصطلاح پرفورمنس مارکتینگ بوجود آمد. نوع دیگری از بازاریابی عملکردی این است که از شخصی بخواهید خدمات و محصولات شما را به دوستان خود معرفی کند و پس از خرید مبلغ پورسانتی به او بدهید. به این ترتیب تا پیش از فرایند خرید، مبلغی به شخص معرف تعلق نمی گیرد.

پرفورمنس مارکتینگ باعث شده تا صاحبان کسب و کارها متوجه شوند چند درصد از تبلیغاتی که انجام داده اند موثر بوده و به این ترتیب استراتژی مناسب تری برای تبلیغات خود بکار بگیرند.

 

بازاریابی عملگرا چه ویژگی هایی دارد؟

روش تبلیغاتی پرفورمنس مارکتینگ شما را از دیده شدن کسب و کارتان توسط مشتریان مطمئن می کند و به همان اندازه که دیده می شوید، هزینه می پردازید. اما این روش بازاریابی چه ویژگی هایی دارد؟

 

1- امکان بررسی و اندازه گیری نتایج 

در این روش امکان اندازه گیری تعداد افرادی که بر روی تبلیغ شما کلیک کرده اند وجود دارد. به این ترتیب می توانید بر اساس نتایج بدست آمده، روند بازاریابی خود را بهبود دهید.

 

2- پرداخت هزینه در ازای رسیدن به هدف

در پرفورمنس مارکتینگ ممکن است هدف شما تنها یک کلیک یا یک ثبت نام باشد. در صورتی که عمل مدنظرتان صورت گرفت، هزینه تبلیغات برای شما در نظر گرفته می شود. در غیر این صورت نیازی به پرداخت هزینه نخواهید داشت.

پرداخت هزینه در ازای رسیدن به هدف

 

3- بازگشت سرمایه

هدف از بازاریابی عملکردی این است که به همان میزان که دیده می شود، درآمد کسب کنید. به این ترتیب چیزی بیشتر از هزینه تبلیغات بدست خواهید آورد.

 

4- انعطاف پذیری و قابلیت تغییر

براساس نتایج بدست آمده از این روش بازاریابی می توانید تبلیغات خود را بهبود دهید و در صورتی که بازخورد خوبی دریافت نکردید، تغییراتی در روند تبلیغات اعمال کنید.

 

5- تبلیغات اینترنتی

روش بازاریابی عملگرا این امکان را فراهم می کند تا در رسانه های اجتماعی و فضای اینترنت کسب و کار خود را تبلیغ کنید. به این ترتیب احتمال دیده شدن افزایش می یابد.

 

گروه های اصلی در بازاریابی عملگرا

در این روش بازاریابی سه گروه نقش اصلی را ایفا می کنند که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.

1- تبلیغ کنندگان: در این گروه افرادی که قصد تبلیغ کسب و کار خود را دارند قرار گرفته اند. آن ها با پرداخت هزینه، کسب و کار خود را در اینستاگرام، گوگل و … تبلیغ می کنند. 

2- پلتفرم های تبلیغاتی: در این گروه افرادی قرار گرفته اند که تبلیغات پرفورمنس مارکتینگ انجام می دهند. آنها فضایی برای تبلیغات کسب و کارها در نظر می گیرند و با شرکت ها قرارداد تنظیم می کنند.

3- آژانس های تبلیغاتی: یک سری آژانس های تبلیغاتی وجود دارند که به مدیریت پرفورمنس مارکتینگ می پردازند. شرکت ها عمل تبلیغات خود را به دست آژانس های تبلیغاتی می سپارند تا بهترین فضا برای تبلیغات را شناسایی کنند.

گروه های اصلی در بازاریابی عملگرا

 

رایج ترین روش پرفورمنس مارکتینگ چیست؟

همانطور که در بالا نیز گفتیم پرفورمنس مارکتینگ دارای روش های گوناگونی است که برای بازاریابی می توان از آن استفاده کرد. اما چه روش هایی برای استفاده از این تکنیک بازاریابی وجود دارد؟ در ادامه آنها را بررسی می کنیم.

  1. تبلیغات بومی (Native advertising)

منظور از تبلیغات بومی تبلیغاتی است که از لحاظ ظاهر، احساس و عملکرد با رسانه ای که در آن قرار گرفته است مطابقت دارد. در واقع مخاطب متوجه نمی شود که در حال مشاهده تبلیغ است. به همین خاطر اثرگذاری تبلیغات بومی بیش از سایر تبلیغات است. از مدل های رایج تبلیغات بومی، پرداخت به ازای نمایش (CPM) و پرداخت به ازای هر کلیک (CPC) می باشد.

برای درک بهتر تبلیغات بومی به این مثال دقت کنید: فرض کنید یک مجله آنلاین درباره روتین های پوستی مطلبی منتشر کرده است. شما نیز فروشنده محصولات مراقبت پوستی هستید. در جایی از مقاله می توانید برای محصولاتی که می فروشید لینک دریافت کنید. به این ترتیب تبلیغات بومی انجام داده اید.

اهمیت تبلیغات بومی

  • افزایش تعامل با مخاطب: با استفاده از این روش تبلیغاتی می توانید بدون آن که مشتری متوجه شود و صرفا برای رفع نیاز مشتری، محصول خود را تبلیغ کرده و اعتماد او را بدست آورید.
  • افزایش نرخ کلیک:  در تبلیغات بومی به دلیل همسان بودن تبلیغ با فضای رسانه امکان کلیک افزایش پیدا می کند.
  • افزایش شناخت برند: نمایش داده شدن در تبلیغات بومی باعث می شود تا مخاطبان با برند شما آشنا شوند.
  • بهبود تجربه کاربری: تبلیغات بومی به گونه ای است که کاربر را درگیر یک صفحه می کند و به گونه ای انجام نمی شود که مخاطب احساس بدی پیدا می کند.

 

  1. همکاری در فروش (Affiliate marketing)

در این روش بازاریابی شما فروشنده محصولات یک شرکت دیگر می شوید و در ازای هر فروش مبلغی را به عنوان پورسانت دریافت می کنید. این روش پرفورمنس مارکتینگ به دلیل عدم نیاز به سرمایه و انبار از محبوبیت زیادی برخوردار است. در مقاله " همکاری در فروش " به طور کامل این روش بازاریابی را توضیح داده ایم.

همکاری در فروش 

 

  1. محتوای حمایت شده (Sponsored Content)

یکی دیگر از روش های پرفورمنس مارکتینگ، انتشار محتوای حمایت شده است. در این روش شرکتی که قصد تبلیغات دارد، یک محتوا بر اساس معیارهای خود تولید می کند و در سایت مدنظر منتشر می کند. این محتوا باید به گونه ای نوشته شود که مانند محتواهای فعلی سایت باشد و مخاطب متوجه تبلیغاتی بودن آن نشود. برای انتشار محتوای حمایت شده به روش های مختلفی هزینه دریافت می شود. برای مثال بجای پرداخت پول شرکتی که قصد تبلیغات دارد، خدمات و محصولات رایگان در اختیار شرکتی که محتوا در آن منتشر می شود قرار می دهد. اما از رایج ترین روش های دریافت پول برای این روش می توان به پرداخت به ازای هر نمایش (CPM)، پرداخت به ازای هر کلیک (CPC) و یا پرداخت به ازای هر عمل خاص (CPA) اشاره کرد.

چرا از این روش استفاده کنیم؟

  • برقراری ارتباط و تعامل با مخاطب
  • آگاهی از برند
  • افزایش ترافیک سایت و جذب مشتری
  • بهبود سئو سایت

 

  1. بازاریابی موتورهای جستجو(Search Engine Marketing)

یکی دیگر از روش های پرفورمنس مارکتینگ، بازاریابی موتورهای جستجو است. در این روش تلاش می کنید تا با کلمات مربوط به حوزه کاری خود در نتایج جستجو به کاربران نمایش داده شوید. به این ترتیب کاربران با سرچ یک سری کلمات کلیدی تبلیغات هدفمند شما را مشاهده می کنند و به سایت شما هدایت می شوند.

به منظور بازاریابی موتورهای جستجو می توانید به دو روش اقدام کنید:

سئو SEO: اولین و بهترین روش این است که سایت شما تمامی فاکتورهای سئو را رعایت کرده باشد و از میان دیگر رقبا در اولین نتایج جستجو نمایش داده شود. سئو به یک سری فاکتورها و قوانین گفته می شود که نیاز به پرداخت هزینه ندارد و  درست انجام دادن آنها باعث نمایش داده شدن سایت شما در بالاترین نتایج جستجو می شود.

پرداخت به ازای کلیک: در این روش شما در  نتایج جستجو نمایش داده می شوید اما تا زمانی که هزینه پرداخت کنید. یکی از پلتفرم های پرداخت به ازای کلیک گوگل است که به ازای هر کلیک روی سایت شما هزینه ای به دلار محاسبه می کند و از کیف پول شما کسر می کند. 

در مقایسه با سئو سایت این روش تا زمانی ادامه دارد که شما پول پرداخت کنید در غیر این صورت به رتبه اصلی خود منتقل می شوید. در مقاله " سئو یا گوگل ادوردز؟ " به طور کامل در این باره صحبت کرده ایم.

 

❔︎ سوالات متداول

متخصص بازاریابی عملکردی چه کاری انجام می دهد؟

متخصص پرفورمنس مارکتینگ به افرادی که قصد اینگونه تبلیغات  را دارند کمک می کند تا بهترین پلتفرم را برای تبلیغات خود انتخاب کنند، روش های فروش را بهبود دهند، راه های تبلیغاتی گوناگون ارائه می کنند و .. . به طور کلی برای استفاده از این روش تبلیغاتی وجود یک متخصص در کنارتان می تواند بسیار مفید باشد.

 

آیا خودمان می توانیم پرفورمنس مارکتینگ انجام دهیم؟

در صورتی که از تیم بزرگی برخوردار هستید و بودجه کافی دارید، خودتان نیز می توانید به بازاریابی عملگرا بپردازید. اما در صورتی که مجموعه کوچکی هستید، می توانید از پرفورمنس مارکتر برای تبلیغات هدفمند تر، با بودجه کمتر کمک بگیرید.

 

منظور از بازاریابی عملگرا همان سئو است؟

خیر بازاریابی عملگرا همان سئو نیست. سئو یکی از روش های بازاریابی بازاریابی موتورهای جستجو است. درواقع سئو کمک می کند تا به مخاطبان مربوط به کسب و کار خودتان نمایش داده شوید.

 

اشتباهات در پرفورمنس مارکتینگ کدامند؟

یکی از اشتباهاتی که بسیاری از شرکت ها دچار آن می شوند، عدم بررسی نتایج تبلیغات است. شما باید به صورت دوره ای از نتایج تبلیغات خود گزارشی تهیه کنید و بر اساس آن متوجه شوید روند تبلیغات تا کنون چگونه بوده است.

 

بروزرسانی در سه شنبه, 08 آبان 1403 18:11

نیاز به مشاوره دارید؟

031-32640006 / 09129252046
شنبه تا پنجشنبه / 9 الی 17
 

اینماد و مجوزها

اینماد

  کانال تلگرام وب پویا  صفحه اینستاگرام وب پویا  کانال آپارات وب پویا  لینکداین وب پویا