وردپرس بهتر است یا جوملا؟ مقایسه کامل و راهنمایی

پنج شنبه, 27 بهمن 1401 10:25
امتیاز شما به این مطلب
(7 رای‌ها)

تفاوت جوملا و وردپرس

 

یکی از دغدغه های افرادی که می خواهند برای اولین بار سایت راه اندازی کنند، انتخاب سیستم مدیریت محتوا است. جوملا و وردپرس از بهترین سیستم های مدیریت محتوا هستند. اما کدامیک انتخاب مناسب تری برای شما خواهد بود؟ در این مطلب به مزایای وردپرس، تفاوت جوملا و وردپرس و معایب هر کدام می پردازیم.

وردپرس بهتر است یا جوملا؟

در ادامه ما این دو سیستم مدیریت محتوا را ازجنبه های مختلفی اعم از امنیت، سئو، نحوه مدیریت محتوا، انعطاف پذیری در شخصی سازی  و ... مقایسه کرده ایم تا شما بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

1. امنیت در برابر هکرها

هر چه تعداد کاربران یک سیستم مدیریت محتوا بیشتر باشد، امنیت آن نیز بیشتر در معرض حمله هکران است. سیستم مدیریت محتوا وردپرس به سبب کاربران بیشتری که دارد طبیعتا امنیت آن  نیز بیشتر در معرض خطر است. در وردپرس برای هر کاری یک افزونه طراحی و آماده شده است، که این یکی از مزایای مهم این CMS است. اما همین مزین گاهی بستری برای نفوذ هکران ایجاد می کند. این موضوع در جوملا نیز صادق است اما به دلیل تنوع بالای افزونه ها برای وردپرس این موضوع بیشتر زیر ذره بین قرار میگیرد.

در هر دو سیستم مدیریت محتوا جوملا و وردپرس افزونه های امنیتی خوبی تولید شده است، مثلا برای وردپرس افزونه امنیت فراگیر با کانفیگ های امنیتی بالا خیال کاربران این سیستم را تا حد زیادی آسوده کرده است. در این مورد پیشنهاد میکنیم محتوا بهترین افزونه های امنیتی وردپرس را مطالعه نمایید. در جوملا هم کامپوننت RSFirewall وظیفه امنیت را بر عهده دارد.

اما در یک مقایسه کلی میتوان گفت جوملا از نظر امنیتی رتبه بهتری دارد و با توجه به پیچیدگی ساختار آن و اینکه کمتر از وردپرس مورد استفاده قرار گرفته است، نگرانی جهت امنیت نخواهید داشت. اما کار کردن با وردپرس بسیار آسان تر از جوملا است، به همین دلیل کاربران بیشتری نیز دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. 

2. بهینه سازی و سئو مطلب

یکی از ویژگی های پیش فرض جوملا نمایش متا دیسکریپشن و کلمات کلیدی در هر مطلب است. برای این کار نیاز به نصب افزونه جداگانه ای ندارید و اگر به خوبی تنظیمات آن را پیکربندی نمایید از نظر سئو رتبه خوبی خواهید گرفت.

در وردپرس هم پلاگین بسیار قوی به نام Yoast seo وجود دارد. این پلاگین ضمن قدرتمند بودن در زمینه سئو، کارکرد بسیار آسانی نیز دارد؛ به طوری که حتی تازه کارترین افراد نیز می توانند با آن کار کنند. افزونه yoast با توجه به درجه سئو سایت سه رنگ را نمایش میدهد که با کمک امکانات پیشرفته آن می توانید سئو سایت خود را به رنگ سبز کنید. البته مشابه این افزونه مانند rsseo در جوملا نیز هست، اما در یک مقایسه کلی وردپرس از نظر سئو و بهینه سازی سایت برای تازه کارها راحت تر بوده و رتبه بهتری خواهد گرفت. 

3. نحوه مدیریت محتوا

یکی از برتری های وردپرس نسبت به جوملا، مدیریت محتوا آسان آن است. امروزه هر تازه کاری میتواند با استفاده از صفحه ساز های وردپرس از جمله المنتور از یک صفحه سفید یک سایت حرفه ای ایجاد کند. اما برای طراحی سایت با جوملا و مدیریت آن نیاز به دانش قبلی و اطلاعات کافی دارید؛ چراکه این سیستم مدیریت محتوا برای طراحی سایت های پیچیده و بزرگ گزینه بهتری خواهد بود. 

اما یک مشکل که در سایت های وردپرسی زیاد دیده میشود این است که، وردپرس برای سایت های خیلی بزرگ سرعتش کند میشود و نیاز به توسعه کد نویسی دارد. در نتیجه اگر فردی مبتدی هستید و یا سایت شما ساده و کوچک است، وردپرس میتواند لذت یک طراحی سایت بی دردسر را به شما هدیه کند.

4. شخصی سازی

میزان شخصی سازی و تغییر در ظاهر هر دو مدیریت سیستم محتوا به یک اندازه است. اما می توان گفت تنوع افزونه های وردپرس و صفحه ساز های قدرتمند آن در این زمینه بیشتر از جوملا است. این به این معنی نیست که جوملا از نظر شخصی سازی محدودیت دارد، بلکه کارکردن با افزونه های تغییر ظاهر در وردپرس بسیار آسان تر از جوملا است. البته هنوز هم بسیاری از افراد حرفه ای که قصد ساخت سایت های بزرگ را دارند از هسته جوملا استفاده می کنند.

صفحه ساز ها سرعت وب سایت را کمی کند می کنند و از طرفی تغییرات در وب سایت بدون صفحه ساز برای کاربران عادی مشکل است. به همین دلیل است که اگر میخواهید سرعت بهتری داشته باشید با جوملا به نتیجه بهتری می رسید اما اگر امکانات و راحتی مدیریت سایت برایتان اهمیت بیشتری دارد وردپرس گزینه بهتری خواهد بود. در مجموع با گذر زمان وردپرس فاصله زیادی از جوملا گرفته است و اگر تمام پارامتر ها را کنار هم قرار دهیم وردپرس برای شخصی سازی انتخاب بهتری خواهد بود. 

5. نصب و استفاده از آن

نصب جوملا نسبت به وردپرس پیچیده تر و زمان بر تر خواهد بود. پس از نصب جوملا نیز یک صفحه کنترل به شما نشان داده می شود که تعداد زیادی منو و گزینه در آن وجود دارد. همین مسئله استفاده از جوملا را سخت تر می کند.

این در حالی است که نصب وردپرس در کمتر از 5 دقیقه انجام خواهد شد؛ پس از نصب نیز به راحتی می توان با منوهای آن کار کرد و ویژگی هایی را اضافه یا حذف نمود. پس نصب و استفاده از وردپرس نسبت به جوملا ساده تر است.

6. قالب

یکی از تفاوت های جوملا و وردپرس، تنوع قالب های آنها است. جوملا به صورت پیشفرض قالب و افزونه هایی برای ساخت سایت فروشگاهی دارد؛ اما تنوع آنها به اندازه وردپرس نیست. وردپرس این امکان را می دهد تا با استفاده از قالب های مختلف، سایتی متفاوت را ایجاد کنید. بنابراین می توان گفت وردپرس از نظر تنوع قالب گزینه بهتری نسبت به جوملا است.

7. افزونه های جانبی

جوملا به طور پیشفرض امکان نصب و افزودن افزونه ها را از قسمت مدیریت سایت به شما نمی دهد. شما نیز باید به صورت دستی برای این کار اقدام کنید. در حالی که وردپرس این امکان را فراهم کرده است تا از قسمت مدیریت، افزونه های رایگان زیادی را به سایت اضافه کنید. بنابراین وردپرس از نظر تنوع افزونه و راحتی نصب، بهتر از جوملا عمل کرده است.

8. زبان برنامه نویسی و پایگاه داده

جوملا و وردپرس هردو به زبان php نوشته شده اند. در حالی که جوملا از پایگاه داده هایی مثل MySQL ,MS SQL ,PostgreSQL پشتیبانی می کند، وردپرس به طور انحصاری از MySQL پشتیبانی می کند.

 

آمار استفاده از cms ها در سال 2022

آمار استفاده از cms ها

 

مزایای وردپرس 

  • نصب آسان با افزونه های متنوع

یکی از مزایای وردپرس، نصب آسان آن است. شما به راحتی و در کمترین زمان می توانید وردپرس را به هر زبانی نصب کرده و از آن استفاده کنید. تمام افزونه های این سیستم مدیریت محتوا نیز به همین آسانی در آن قابل نصب است. برای مثال برای تبدیل وردپرس به یک فروشگاه اینترنتی بی نظیر میتوان به سادگی با نصب افزونه ووکامرس و چند افزونه فروشگاهی دیگر وردپرس و بدون نیاز به دانش برنامه نویسی این کار را انجام داد.

 

  • کد باز است و توسعه پذیر است

کد باز بودن یعنی اینکه کدنویسی آن قابل ویرایش است و این سیستم قابلیت اعمال تغییرات متناسب با سلیقه هر کسی را دارد. اگر تخصص بیشتری دارید شما می توانید نرم افزار مربوط به ویرایش کد ها را دانلود و نصب کرده و در نهایت مطابق با نیاز خود تغییر دهید. کد باز بودن سیستم ها یک قوت قلب برای مدیریت وب سایت ها است و نگرانی آنها را درباره توسعه کسب و کار در آینده رفع می کند.

 

  • شخصی سازی مثل آب خوردن

یکی دیگر از مزایای وردپرس، امکان شخصی سازی آن است. وردپرس قالب های متنوع و زیادی دارد، که هر فردی متناسب با نیاز خود می تواند از آنها استفاده کند. افراد مبتدی با انتخاب یک قالب دلخواه می توانند به راحتی سایت خود را طراحی کنند. امروزه قالب های وردپرس تماما ویژوال شده و با یک صفحه ساز به سادگی با درگ و دراپ قابل ویرایش است. همچنین با استفاده از پلاگین های مختلف در ظاهر سایت تغییراتی را ایجاد کنند و سایتی کاملا متنوع و طبق سلیقه خود بسازند. به دلیل سادگی کار با وردپرس ، در نهایت هزینه طراحی سایت با وردپرس کمتر از جوملا خواهد.
Advantages-of-WordPress.png

معایب وردپرس

  • سخت بودن سفارشی سازی

اگر بخواهید در طراحی سایت خود به جز افزونه های آماده وردپرس، از ابزار دیگری استفاده کنید باید برنامه نویسی php بدانید یا از متخصص در این زمینه کمک بگیرید. در غیر این صورت محدود به قابلیت های آماده وردپرس خواهید بود.

  • حفره های امنیتی

امنیت یک سیستم مدیریت محتوا از مهم ترین مواردی است که باید به آن توجه شود. وردپرس هم مانند سایر سیستم های مدیریت محتوا میتواند حفره های امنیتی داشته باشد و اگر تنظیمات امنیتی اصولی روی آن اعمال نشود و بصورت خام استفاده شود، ممکن است با مشکلات امنیتی رو به رو شوید.

  • هزینه های جانبی

هسته وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای رایگان است، اما برای افزونه های حرفه ای آن که معمولا تجاری هستند، باید هزینه پرداخت کنید. برای مثال با وردپرس میتوان یک فروشگاه اینترنتی رایگان ساخت و به درگاه بانک متصل شد. اما همه افزونه های بانکی آن رایگان نیستند و در ایران سایت هایی مانند ژاکت و راست چین این افزونه ها را با مبلغ جداگانه به فروش می رسانند.

 

مزایای جوملا

مزایای جوملا

  • سطح دسترسی قوی و پایداری

اگر سایت شما کاربران زیادی دارد، باید برای هر کاربر میزان سطح دسترسی خودش را تعریف کنید. این امکان بصورت پایه و بدون نیاز به افزونه خاصی به خوبی در جوملا برای شما فراهم شده است.

 

  • ماژول و کامپوننت های قدرتمند

جوملا ماژول های زیادی دارد که با کمک آنها می توان بخش و ویژگی های متنوع و زیادی را به سایت خود اضافه کنید. ساختار جوملا به گونه ای است که ماژول ها و پلاگی ها با تداخل کمتری با سایر افزونه های نصب شده بر روی جوملا کار می کنند.

 

  • نصب آسان و هسته سبک

نصب جوملا مانند نصب وردپرس آسان است، امروز ه تمام سیستم های محتوا به فایل نصب آسان مجهز هستند. اما در نهایت کار کردن با جوملا تخصص بیشتری نیاز دارد.

 

معایب جوملا

  • مشکلات بهینه سازی و سئو

بهینه سازی و سئو در جوملا آسان و راحت نیست، برای سئو مناسب سایت با این مدیریت محتوا باید موارد بسیاری را رعایت کنید.

  •  مشکل بودن سفارشی سازی

سفارشی کردن سیستم مدیریت محتوای جوملا بسیار مشکل است و شما حتما به کمک یک متخصص نیاز پیدا خواهید کرد.

 

نتیجه بررسی و مقایسه وردپرس و جوملا

همانطور که گفتیم وردپرس و جوملا هر دو از محبوبیت زیادی در جهان برخوردار هستند. اما برای انتخاب یکی از آنها تنها توجه به مزیت هایشان اهمیت ندارد، بلکه باید از نظر هزینه های زمانی و مالی که برای ما دارند نیز باید بررسی شوند. در نهایت طراحی سایت با کدامیک کم هزینه تر خواهد بود؟ وردپرس بهتر است یا جوملا و افزونه های کدام یک بهتر است؟

طراحی سایت با وردپرس از نظر هزینه نسبت به جوملا به صرفه تر خواهد بود. همچنین به سبب کاربران زیادی که وردپرس دارد، منابع آموزشی این سیستم نیز از جوملا بیشتر است و در صورت بروز مشکل و یا سوال با مراجعه کردن به این منابع می توانید به آسانی مشکل خود را حل کنید؛ بدون اینکه نیاز به مراجعه به افراد متخصص داشته باشید. در حالی که برای رفع مشکلاتتان در جوملا باید به افراد متخصص مراجعه کنید و تنها در جستجو در اینترنت نمی توانید نیاز خود را رفع کنید. 

در این محتوا سعی کردیم این دو سیستم مدیریت محتوا را مورد بررسی قرار دهیم و از جنبه های مختلف به آنها نگاه کنیم. اما در نهایت انتخاب با شما است. این شما هستید که باید با توجه به نوع سایتتان و میزان دانش فنی در زمینه طراحی سایت، یکی از این دو را انتخاب کنید.

 

سوالات متداول کاربران

سیستم مدیریت محتوا چیست؟

سیستم مدیریت محتوا پلتفرمی است که مدیریت سایت ها با آن انجام میگیرد.با کمک cms ها می توان بدون نیاز به کدنویسی، هر نوع وب سایتی را طراحی کرده و برای سئو و بهینه سازی آن اقدام نمود.

 

وردپرس بهتر است یا جوملا ؟

طراحی سایت با وردپرس از نظر هزینه نسبت به جوملا به صرفه تر خواهد بود. همچنین به سبب کاربران زیادی که وردپرس دارد، منابع آموزشی این سیستم نیز از جوملا بیشتر است و در صورت بروز مشکل و یا سوال با مراجعه کردن به این منابع می توانید به آسانی مشکل خود را حل کنید؛ بدون اینکه نیاز به مراجعه به افراد متخصص داشته باشید. در حالی که برای رفع مشکلاتتان در جوملا باید به افراد متخصص مراجعه کنید و تنها در جستجو در اینترنت نمی توانید نیاز خود را رفع کنید.

 

مزایای وردپرس چیست؟

نصب آسان، کدباز بودن، انعطاف پذیری بالا، امنیت بالا، قابلیت سئو و بهینه سازی

 

مزایای جوملا چیست؟

  • سطح دسترسی قوی و پایداری
  • ماژول و کامپوننت های قدرتمند
  • نصب آسان و هسته سبک

 

بروزرسانی در پنج شنبه, 27 بهمن 1401 10:25

نیاز به مشاوره دارید؟

با ما در تماس باشید

شمـاره های تمـاس:  32640006-031 / 09129252046 / 09133045663
پسـت الـکترونیـک: info at webpouya.com
ساعـات کـاری: شنبه تا پنجشنبه / 9 صبح الی 5 بعدازظهر

اینماد و مجوزها

اینماد

             کانال تلگرام وب پویا  صفحه اینستاگرام وب پویا  کانال آپارات وب پویا