چطور طراح سایت شویم؟
به طور کلی طراحی سایت به دو شکل طراحی اختصاصی یا کدنویسی و طراحی به کمک سیستم های مدیریت محتوای آماده انجام می شود. در ابتدا برای پاسخ به سوال چگونه طراح سایت شویم، باید انتخاب کنیم که کدام روش را می خواهیم در پیش بگیریم.
انتخاب روش طراحی سایت
اولین گام در مسیر طراحی سایت انتخاب روش طراحی سایت می باشد. اگر می خواهید طراحی سایت به کمک سیستم مدیریت محتوای آماده را انتخاب کنید، بهتر است با وردپرس شروع کنید. وردپرس در حال حاضر یکی از بهترین سیستم های آماده است که به شما کمک می کند تا در سریعترین زمان ممکن یک وب سایت داشته باشید.در مقاله چرا وردپرس توضیح داده ایم: به چه علت وردپرس بهترین سیستم مدیریت محتوا است. برای اینکه بتوانید به کمک وردپرس یک طراح سایت شوید، به کمتر از 2 ماه زمان نیاز دارید. این در حالیست که برای طراحی سایت به روش اختصاصی یا همان طراحی سایت با کدنویسی، حداقل به 3 تا 6 ماه زمان نیاز دارید تا بتوانید کدنویسی مروبطه را یاد بگیرید.
اکنون متوجه شدید چگونه یک طراح سایت شویم، اما کدام روش بهتر است؟ طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی؟ اگر نظر ما را بخواهید، بهتر است ابتدا طراحی سایت با وردپرس را یاد بگیرید. با این کار می توانید از همان ابتدا درآمد داشته و به مرور مهارت های خود را افزایش داده و برنامه نویسی را نیز یاد بگیرید. به این ترتیب توانسته اید 2 مهارت را یاد بگیرید و همزمان نیز درآمد داشته باشید. علاوه بر این با یادگیری زبان برنامه نویسی php می توانید هر تغییری را نیز در وردپرس اعمال کنید یا برای آن پلاگین بنویسید.
یادگیری وردپرس
در حال حاضر محبوب ترین سیستم مدیریت محتوای آماده در دنیا، وردپرس است که به شما اجازه می دهد تا بدون نیاز به یادگیری زبان برنامه نویسی، یک سایت طراحی کنید. در واقع وردپرس همان هسته اولیه سایت یا بخش Back-End سایت را تشکیل می دهد. به کمک قالب های مختلف نیز می توان ظاهر سایت را آماده نمود.
قالب سایت چیست؟
قالب سایت به کمک زبان های برنامه نویسی css و html طراحی شده و می توان به کمک آن ظاهر سایت را با هزینه بسیار کمتر آماده کرد. در صفحه "دانلود قالب سایت" قالب های آماده ای برای شروع به کار شما قرار داده ایم که همین الان، به صورت رایگان می توانید آنها را دریافت نمایید.
وظیفه شما به عنوان طراح سایت چیست؟
شاید این سوال برایتان مطرح شود که اگر هسته اولیه سایت به کمک وردپرس در اختیار ما قرار می گیرد و ظاهر سایت نیز به کمک قالب های آماده طراحی می شود، پس نقش ما به عنوان طراح سایت چیست؟
پس از نصب وردپرس، باید قالب را روی آن سوار کنید و تنظیمات اولیه را نیز اعمال کنید. برای این کار شما نیاز به تخصص و مهارت لازم را دارید. پس اینطور نیست که تنها با دانلود کردن وردپرس بتوانید یک سایت با امکانات کامل داشته باشید. شما باید آنقدر تخصص داشته باشید که بتوانید افزونه های مختلف را روی وردپرس نصب کرده و تنظیمات را برای هر کدام اعمال کنید و اصول طراحی سایت را به درستی اجرا کنید.
چطور وردپرس را یاد بگیریم؟
یکی از ویژگی های منحصر به فرد وردپرس، این است که منابع آموزشی زیادی برای یادگیری آن وجود دارد. به دلیل محبوبیت بسیار زیاد این سیستم، شما می توانید منابع ایرانی و خارجی زیادی را برای یادگیری پیدا کنید. شما می توانید علاوه بر خرید دوره های آموزشی، در یوتیوب و آپارات نیز از آموزش ها استفاده کنید. در ادامه برخی از اصطلاحات و مواردی که باید بلد باشید را به شما خواهیم گفت:
هاست: به فضایی گفته می شود که روی آن اطلاعات سایت بارگذاری خواهد شد؛ در واقع شبیه به یک کامپیوتر همیشه روشن عمل می کند.
دامنه: دامنه سایت همان آدرس سایت است که به کمک آن کاربران می توانند شما را پیدا کنند. هر دامنه از دو بخش اصلی نام سایت و پسوند تشکیل شده است. در مطلب " دامنه چیست؟ " به صورت کامل در این باره صحبت کرده ایم.
در مطلب " طراحی سایت با وردپرس " آموزش های لازم را به شما داده ایم تا بتوانید در کمترین زمان و بدون دانش کدنویسی، طراحی سایت در خانه انجام دهید.
افزونه های ضروری وردپرس
وردپرس به تنهایی نمی تواند نیاز های شما را برآورده کند و یک سایت کامل در اختیار شما قرار بدهد. بلکه نیاز است تا افزونه های مختلفی را روی آن نصب کنید تا امکانات یک سایت کاربر پسند را داشته باشد. در ادامه لیستی از افزونه های کاربردی وردپرس را به شما معرفی کرده ایم:
- افزونه های بهینه سازی تصویر
- افزونه های امنیتی وردپرس
- افزونه های سئو وردپرس
- افزونه های فروشگاهی وردپرس
- افزونه های افزایش سرعت وردپرس
صفحه ساز چیست و چطور کار می کند؟
در سال های گذشته کار کردن با وردپرس نیز مشکلات خاص خود را داشت؛ اما در حال حاضر به کمک صفحه سازها می توانید تنها با جابجایی موس خود، هر نوع تغییری را روی سایتتان اعمال کنید. به کمک صفحه ساز ها یا المنتور ها می توانید جداول مختلف، کادربندی و … را به هر صفحه اضافه کنید و آنها را در هر جای صفحه جابجا کنید.
طراحی سایت را شروع کنید!
خبر خوب این است که شما می توانید با همین میزان دانش نیز برای طراحی سایت اقدام کنید. در ابتدای کار بهتر است از سایت های فریلنسری کمک بگیرید و پروژه های مختلفی را قبول کنید. با این کار می توانید نمونه کارهای مختلفی را برای خود آماده کرده و تخصصتان را نیز افزایش بدهید. برای گرفتن پروژه های مختلف می توانید در سایت هایی مانند دیوار، شیپور، جابینجا و … ثبت نام کرده و مهارت های خود را ذکر کنید. به این شکل کارفرمایان مختلف شما را پیدا کرده و پروژه های خود را به شما می سپارند. با گذشت زمان همین تجربه های اولیه کمک می کنند تا شما یک طراح سایت حرفه ای شوید.
css و html را یاد بگیرید
گفتیم که به کمک وردپرس می توانید بدون نیاز به کدنویسی، یک سایت کامل داشته باشید. اما در دنیای پر رقابت امروز، یادگیری وردپرس به تنهایی کافی نیست. شما باید بتوانید مهارت مورد نیاز طراحی سایت با وردپرس را به صورت تخصصی یاد گرفته و خودتان آن را سفارشی سازی کنید. یعنی طبق نیاز مشتری تغییرات لازم را اعمال کنید. علاوه بر این اگر بتوانید در زمینه طراحی قالب نیز مهارت کسب کنید، قطعا رضایت مشتریانتان را نیز جلب خواهید کرد. بنابراین پیشنهاد می کنیم زبان های css و html را یاد بگیرید. به کمک این دو زبان می توانید قالب های آماده را سفارشی سازی کرده و یا از ابتدا طراحی کنید.
یک زبان برنامه نویسی را یاد بگیرید
وردپرس با زبان php نوشته شده است؛ به همین دلیل لازم است تا برای پیشرفت بیشتر در این زمینه، زبان برنامه نویسی php را نیز بلد باشید. به این ترتیب در صورت بروز هر نوع مشکلی می توانید خودتان آن را حل کرده و تغییرات لازم را اعمال کنید.
جاوا اسکریپت را بیاموزید
زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت یا JS یکی از زبان های برنامه نویسی بسیار محبوب در دنیا محسوب می شود که برای طراحی هر نوع سایتی لازم است. اگر این زبان برنامه نویسی را نیز یاد بگیرید می توانید موقعیت های شغلی بیشتری را جذب کنید. یادگیری این زبان نیاز به زمان زیادی ندارد.
درآمد طراح سایت چقدر است؟
اکنون این سوال برایتان مطرح می شود که درآمد طراح سایت چقدر است؟ علاوه بر مهارت های طراحی سایت، شما باید توانایی مذاکره، فروش و اعتماد به نفس کافی را نیز داشته باشید. چرا که باید بتوانید مشتریان خود را متقاعد کنید که شما را به عنوان طراح سایت خود انتخاب کنند. به طور کلی درآمد طراح سایت به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ نوع وب سایت طراحی شده، تخصص و مهارت طراح، نیاز کارفرما، امکانات سایت، قالب وب سایت و … می تواند در هزینه طراحی سایت و در نهایت درآمد شما تاثیر گذار باشد. اگر در این زمینه مهارت و تخصص کافی داشته باشید، درآمد شما به 40 میلیون هم خواهد رسید.
در آخر
در این محتوا تلاش کردیم به این سوال پاسخ بدهیم که چگونه طراح سایت حرفه ای شویم؟ همانطور که گفتیم برای اینکه بتوانید طراح سایت شوید، ابتدا باید نوع طراحی سایت را مشخص کنید. اگر ابتدای راه هستید، بهتر است با یادگیری وردپرس شروع کنید. با این کار می توانید در زمان کوتاه به کسب درآمد مشغول شده و سپس به یادگیری یک زبان حرفه ای تر بپردازید.