E-A-T گوگل چیست؟
اگر بدانید عبارت E-A-T مخفف چه کلماتی است متوجه خواهید شد چه عواملی از نظر گوگل در کیفیت محتواها تاثیرگذار است. E-A-T مخفف کلمات زیر است:
- Expertise (تجربه و تخصص)
- Authoritativeness (اعتبار)
- Trustworthiness (قابل اعتماد بودن)
این عبارات مفاهیم مشابهی دارند اما، یکسان نیستند و هر کدام با کمک مجموعه ای از معیار ها بررسی میشوند. تا اینجا با این سه مفهوم به صورت کلی آشنا شدیم ولی هنوز درکی از الگوریتم E-A-T گوگل نداریم. در قسمت بعد به صورت دقیق به هر یک از این موارد میپردازیم.
Expertise تخصص و تجربه
تخصص در لغت به معنای دانش و مهارت بالا در یک حوزه است. این الگوریتم در درجه اول تخصص محتوا را بررسی میکند و به محتوایی ارزش میدهد که توسط یک متخصص ایجاد شده باشد. برای مثال کسی که یک روانشناس با تحصیلات دانشگاهی است، صلاحیت بیشتری برای نوشتن در مورد انواع آسیبهای روانی دارد تا کسی که تنها چند کتاب خوانده است.
اما تنها دانش و تخصص باعث نمیشود که یک محتوا به رتبههای اول گوگل برسد، بلکه شما باید بدانید چگونه این دانش و تخصص را با دیگران به اشتراک بگذارید تا کاربران جذب آن شوند.
اما چگونه محتوای تخصصی تولید کنیم؟
در پاسخ به این سوال میتوان سه مورد را بیان کرد:
1. در قدم اول نیت و هدف مخاطب از جستجو را درک کنید. یعنی بدانید که مخاطب چه جستجویی انجام میدهد سپس بر اساس هدف کاربران، محتوای خود را بنویسید. بخش زیادی از این کار توسط تحقیق کلمه کلیدی انجام میشود.
2. در قدم بعدی باید هدف جستجوی کاربر از موضوع را به دقت متوجه شوید. برای مثال: اگر کاربر تنها به جستجوی یک کلمه اکتفا میکند به دنبال موضوعات پیچیده نیست اما اگر موضوع جستجوی خود را گسترش میدهد و به طور دقیق به موضوع اشاره میکند، شما هم باید محتوای این چنینی بنویسید. به علاوه شما باید پرسونا و سطح مخاطب خود را نیز در نظر بگیرید. اگر مخاطب محتوای شما افراد تازه وارد هستند، نباید از کلمات و اصطلاحات تخصصی استفاده کنید.
3. در ادامه باید توجهتان به سادگی و در عین حال عمیق بودن محتوا باشد. تنها به نوشتن یک محتوای متنی بسنده نکنید، از تصاویر و ویدیوهای کمک کننده و هیجان انگیز در محتوای خود استفاده کنید، سعی کنید سوالهای بعدی کاربر را از طریق لینک سازی داخلی به مطالب قبلی سایتتان جواب دهید.
Authoritativeness اعتبار
داشتن تخصص در زمینه تولید محتوا بسیار خوب است اما، کافی نیست. اگر دانش و تخصص کافی در زمینه تولید محتوا را داشته باشید و دیگران شما را تایید کنند و به دید یک منبع در آن حوزه به شما نگاه کنند، آن موقع موفق میشوید. اینکه شما در حوزه خود به اندازه کافی مشهور باشید به معنی اعتبار شما است.
اما برای به دست آوردن اعتبار چه باید بکنیم؟
1. یکی از راههای مهم و تاثیرگذار برای کسب اعتبار در گوگل، گرفتن لینک از سایتهای معتبر است. در واقع هیچ وقت یک سایت بدون لینک سازی صحیح و اصولی نزد گوگل معتبر نشده است. دقت داشته باشید هنگامی که از لینک سازی صحبت میکنیم؛ منظورمان گرفتن لینک از سایتهایی با دامنه آتوریتی بالا است. هنگامی که یک سایت معتبر به ما لینک دهد، گوگل با خود میگوید حتماً این سایت معتبر است که یک سایت معتبر و خوشنام به آن لینک داده است.
2. مورد دیگر اینکه هرچه افراد نام برند شما را بیشتر در گوگل سرچ کنند، این سیگنال را به گوگل میدهند که سایت شما نزد کاربران معتبر است. به این منظور باید روی برندسازی وب سایت خود کار کنید.
3. راهکار بعدی این است که باید در شبکههای اجتماعی فعالیت داشته باشید. در واقع اگر در شبکههای اجتماعی ناشناخته باشین و مردم شما را نشناسند، اعتبار شما نزد گوگل بالا نمیرود. اگر بتوانید سیگنالهای خوبی از شبکههای اجتماعی بگیرید، نزد گوگل هم اعتبار پیدا میکنید.
Trustworthiness قابل اعتماد بودن
در دنیای واقعی اگر بخواهید اعتماد کسی را به دست بیاورید، باید زمان زیادی بگذارید. در سئو او هم همین گونه است. برای اینکه اعتماد گوگل را جلب کنید، باید وقت زیادی بگذارید و انتظار نداشته باشید با چند ماه فعالیت معتمد گوگل شوید.
برای جلب اعتماد گوگل چه کار کنیم؟
1. نویسنده محتواها باید مشخص باشد. بهتر است بیوگرافی کوتاهی از نویسنده محتواهای خود عنوان کنید.
2. در فروشگاههای اینترنتی باید تمام اطلاعات و مشخصات محصولات را بیان کنید و جایی را برای نظرات کاربران در نظر بگیرید.
3. بهتر است سایت شما قوانین و ضوابطی داشته باشد و بخشی هم در رابطه با سوالات متداول کاربران داشته باشه.
4. برای مورد آخر هم بهتر است به منابع معتبر در سایت خود لینک دهید.
با تمام این تفاسیر برخی عقیده دارند؛ که در دنیای سئو نمیتوانید به اجبار اعتماد گوگل را جلب کنید، بلکه این اعتماد به صورت طبیعی در طی زمان به وجود میآید.
چرا الگوریتم E-A-T گوگل مهم است و چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟
در پاسخ به این سوال بگذارید اول از دید خودمان نگاه کنیم، اگر ما مدیر یک مجموعه باشیم و متوجه شویم که مدیر مالی مجموعه تخصص و اعتبار کافی را ندارد و قابل اعتماد هم نیست چه کار میکنیم؟ مطمئناً به دنبال یک مدیر مالی دیگری میگردیم.
در سطح اینترنت هم همین است اگر یک سایت از لحاظ تخصص، اعتبار و اعتماد پذیری رتبه بالایی نداشته باشد، گوگل جایگزینی برای آن انتخاب میکند.
وقتی گوگل نتیجه ای را به کاربران نمایش میدهد، نمیخواهد آنها را با یک سری از اطلاعات غلط مواجه کند. اطلاعاتی که شما برای کاربرانتان به اشتراک میگذارید، به ویژه اگر در حوزههای مرتبط با بهداشتی و پزشکی و مالی باشد، باید دارای تخصص، اعتبار و اعتماد پذیر باشد تا گوگل آنها را به کاربران نمایش دهد و باعث افزایش سئو سایت شود.
این را هم بگویم که ایجاد تخصص، اعتبار و قابل اعتماد بودن همگی زمانبر است و هیچ راه میانبری برای رسیدن به آنها در زمان کم وجود ندارد. شاید در گذشته میشد یک شبه به صفحه اول گوگل رسید اما، دیگر اینگونه نیست. با این وجود اگر مواردی را که گفتیم رعایت کنید، میتوانید طی مدت زمانی به رتبههای برتر گوگل برسید.
❔︎ سوالات متداول
الگوریتم E-A-T گوگل چیست؟
این الگوریتم در گوگل مانند مغز انسان کار میکند و مخفف سه کلمه ترجمه و تخصص اعتبار و قابل اعتماد بودن است.
الگوریتم E-A-T معیاری برای رتبهبندی سایتها به حساب میآید؟
این الگوریتم به صورت مستقیم معیاری برای رتبهبندی سایتها نیست. اما به واسطه قابلیت اعتبارسنجی میتواند به صورت غیر مستقیم روی رتبه سایتها تاثیر گذارد.
برای بهینه سازی سایت خود بر اساس الگوریتم E-A-T چه کارهایی باید بکنیم؟
هدف کاربران از جستجو را پیدا کنید، محتواهای خود را دائماً به روز کنید، لینکهای معتبر دریافت کنید، مشخصات خود و سایر اعضای مجموعه را در سایت قرار دهید، برندسازی کنید، در شبکههای اجتماعی فعالیت داشته باشید و کاربران را تشویق به نظر دادن کنید.
سخن آخر
در این مقاله از وب پویا شما را با یکی از مهمترین الگوریتمهای گوگل به نام E-A-T آشنا کردیم. این الگوریتم بر کیفیت صفحات و محتواهای سایت شما تمرکز دارد و بر سه اصل تخصص، اعتبار و اعتماد تاکید دارد. سعی کنید با توجه به راهکارهای گفته شده در بالا تخصص خود را نشان دهید، اعتبارتان را افزایش دهید و اعتماد مخاطبان را جلب کنید.